Ukendis _Big _06 Ukendt _mini _norm _01 Ukendt _mini _norm _02 Ukendt _mini _norm _03 Ukendt _mini _norm _04
Ukendt _mini _norm _05 Ukendt _mini _Over _06 Ukendt _mini _norm _07 Ukendt _mini _norm _08
Ukendt _mini _norm _09 Ukendt _mini _norm _10

LISBETH

Det ser det knap så fedt ud med kort sommerkjole og et knæ på str. med en håndbold!”

 

Jeg er kvinde, 29 år gammel, og da jeg var 17 blev jeg smittet med Klamydia af en rask smittebærer. Det var min bedste ven, en rigtig god kæreste og en fyr, jeg ikke i min vildeste fantasi kunne tro havde sådan en "overraskelse" til mig. Et års tid senere svulmede mit knæ op til dobbelt str. og efter et utal af undersøgelser, fandt man ud af, at jeg, på grund af klamydiaen og min vævstype, har fået kronisk reaktiv gigt/ledbetændelse eller Reiters syndrom, som det også hedder. Dette døjer jeg stadig meget med, og i nogle perioder er det så slemt, at jeg ikke kan sove om natten, og ofte skal min kæreste hjælpe mig med at tage tøjet af og på. Jeg har flere gange været på hospitalet og få tømt mine knæled for væske, hvilket er smertefuldt og ikke særligt lækkert. Desuden ser det knap så fedt ud med kort sommerkjole og et knæ på str. med en håndbold!

Ufedt er det også, at snakke gigtmedicin med sine bedsteforældre. Sådan noget ville jeg hellere ha ventet en 30-40 år med at snakke med nogen om.
Det er var frygtelig pinligt og hårdt at skulle fortælle mine forældre, at de hævede led og smerterne var opstået pga. klamydia! Det med klamydiaen og hvorfor, jeg lider af reaktiv gigt, er stadig tabu i min familie.

Jeg kan sandsynligvis se frem til et helt liv med hævede led, smerter og besvær, fordi jeg en enkelt gang i mine teenageår ikke brugte kondom…

 

Ulrikke