Ukendis _Big _03 Ukendt _mini _norm _01 Ukendt _mini _norm _02 Ukendt _mini _Over _03 Ukendt _mini _norm _04
Ukendt _mini _norm _05 Ukendt _mini _norm _06 Ukendt _mini _norm _07 Ukendt _mini _norm _08
Ukendt _mini _norm _09 Ukendt _mini _norm _10

LOUISE

Jeg har næsten hver uge ( I ET ÅR !!!!!! ), været oppe på Bispebjerg og blive behandlet.

 

Jeg fik sidste år i september konstateret kondylomer, eller kønsvorter som det også så charmerende hedder. Jeg har nu været i behandling i et år, uden nogen bemærkelsesværdig bedring. Jeg har næsten hver uge ( I ET ÅR !!!!!! ), med få undtagelser, været oppe på Bispebjerg og blive behandlet. I mit tilfælde har kondylomerne været utroligt svære at komme af med, de fleste er i behandling i trekvart til halvandet år.

Kondylomer er en virus, der på samme måde som herpes, kan gemme sig i kroppen resten af livet. Dvs. at der er enkelte, der kan være generet af udbrud med kønsvorter resten af livet. Andre er heldige og slipper af med dem hurtigere. Virussen er noget ens immunforsvar skal bekæmpe, vorterne er egentlig kun de synlige symptomer, som lægerne kan behandle, resten er op til immunforsvaret… og i mit tilfælde er mit immunforsvar meget længe om at opdage og bekæmpe virussen.

Behandlingen er meget smertefuld, vorterne bliver i mit tilfælde frosset og derefter penslet med noget skrapt, der skal virke i x antal timer, herefter får man sår, der skal hele inden man kan få en ny behandling. Det er utroligt opslidende at gå til behandlingerne, og utroligt nedtrykkende uge efter uge at få konstateret, at der er kommet nye.

Det er meget tabu-belagt, og der hører en masse skam og flovhed med. Kønsvorter, bare navnet, er noget jeg virkelig har skammet mig over, og stadig gør. Der er enkelte af mine nærmeste veninder der ved det, men ellers er det ikke noget man har lyst til at fortælle om.

Jeg fik konstateret kondylomerne kort efter min kæreste og jeg var gået fra hinanden. Det at jeg har fået kønsvorter har været så skamfuldt for mig, at jeg ikke har kunne indlade mig på et nyt forhold. Jeg er utrolig bange for at skulle komme til at smitte andre med sygdommen, da det er noget af det mest skrækkelige jeg har været udsat for. Det har også været medvirkende til at jeg ikke har haft noget sexliv det forgangne år. Der er måske andre der ville være ligeglad, men det kan jeg ikke være. Kondomer kan nemlig ikke beskytte 100% mod smitte.

Hvem der har smittet mig er en gåde…. smitten kan gemme sig i kroppen fra måneder til år, før der kommer udbrud. Nogen gange er vorterne også så små, at man ikke kan se dem med det blotte øje. Du kan dermed gå med dem uden du faktisk ved det, og dermed smitte uden af være klar over det.

Nu krydser jeg fingre for at det snart vender og at mit immunforsvar får øje på og bekæmper virus, så jeg kan komme videre med mit liv.

 

Laerke